top of page
Zoeken
  • MUTO Mediation - Anke

MUTO: even voorstellen


Wie is MUTO? Nou ik dus. Anke. Dat hoofd op de foto dat je nieuwsgierig en een tikkeltje bijdehand aankijkt. En armen over elkaar, want dat staat zo lekker. Maar dan weet je nog niets natuurlijk. Want wie is Anke en waar staat MUTO voor? En wat maakt Anke dan zo MUTO?


MUTO Mediation, wie is Anke Coopmans, even voorstellen, wat is mediation, w

Even voorstellen

Als manager werkte ik bijna dertien jaar in de vastgoedbranche. Van niets iets kunnen maken, processen verbeteren en altijd bezig met 'resultaat' behalen. Een geweldige en leerzame tijd, maar een strakke en harde werkomgeving. Ik merkte dat je steeds vaker en sneller in een conflictsituatie terecht kwam en werd nieuwsgierig: het contact met kopers en huurders was altijd een van de leukste dingen aan mijn werk. Wat maakt dat het met de één mis gaat en met de ander niet?


Maar diep van binnen weet je dat verandering vaak juist de start is van iets nieuws, iets moois.


Het viel mij op dat (het gebrek aan) communicatie vrijwel altijd een belangrijke oorzaak was.

Mijn interesse was gewekt, het zaadje was geplant.

Ik schreef me in voor een opleiding mediation en vanaf de eerste lesdag wist ik het: dit is het!


Maar dan? De verandering startte toen ik besloot het roer volledig om te gooien. Dat ging niet over één nacht ijs. Maar diep van binnen weet je dat verandering noodzakelijk is voor de start van iets nieuws, iets moois. Soms iets kleins, soms iets groots. Het woord verandering kreeg voor mij een speciale lading. Want dat is tenslotte de enige manier om te krijgen wat je eerst niet had.


Ik merkte dat ik er enorm veel energie van kreeg om mensen bewust te maken over manieren van communiceren in conflicten of discussies. Om mensen te leren luisteren en een wens aan zichzelf te laten formuleren. Hoe je oog kan hebben voor het doel na een conflict (bijvoorbeeld vertrouwen in elkaar herwinnen of weer kunnen samenwerken) en hoe je eigen manier van communiceren met de ander van invloed is op het resultaat.

Deze inzichten gaven me het laatste duwtje voor de verandering die ik nodig had. MUTO Mediation was geboren, wat letterlijk staat voor ik verander.

Als mediator ben ik dagelijks bezig met (het herstellen van) de verbinding tussen mensen en ik begeleid mensen en organisaties om effectief om te gaan met conflicten. Om zo een omgeving te creëren waarin mensen samen afspraken kunnen maken over de toekomst. Afspraken die niet voortkomen uit onvrede, onzekerheid en wie er 'gelijk' heeft, maar die gebouwd zijn op vertrouwen en begrip.


Niet zelden worden mensen verrast door iets wat ze nog niet wisten van de ander. Niet omdat het hen nooit is gezegd, maar omdat ze het nog niet eerder hadden gehoord. Op een actieve en daadkrachtige manier met een positieve inslag maak ik los wat vast zit. Ik sta open voor de verandering, jij ook?

 
784 weergaven

Comments


bottom of page