top of page
Mediation Den Bosch - MUTO Mediation Ank

mediation in DEN BOsch

Conflicten horen bij het leven en zijn menselijk. Het gebeurt ons de hele dag door: we verschillen van mening, we overtuigen, we botsen, we discussiëren en voelen onvrede of onveiligheid.

Meestal gaan conflicten over kleinigheden en zijn we ze snel weer vergeten. Maar soms raakt een conflict ons zo dat het ons bezig houdt en we niet weten hoe we dit zelf kunnen oplossen en er samen weer uit kunnen komen.  

Mediation kan daarin een waardevolle toevoeging zijn. Je leert opnieuw naar elkaar te luisteren met als doel de communicatie te herstellen. Met mediation los je samen met de ander het conflict op met hulp van

een onafhankelijk iemand, de mediator. In tegenstelling tot een rechter of advocaat neemt een mediator geen standpunt in. Je bijdrage is vrijwillig en je neemt zelf beslissingen en bedenkt zelf oplossingen.

 

Veelvoorkomende onderwerpen van een conflict kunnen zijn:

Wanneer je een mediator in de regio Den Bosch zoekt, is het allereerst belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij de mediator. Ook is het aan te raden voor een professionele mediator te kiezen die is aangesloten bij de MfN of ADR. Een goede mediator is neutraal en heeft oog voor de belangen van beide partijen om stimuleert beiden een positieve een constructieve bijdrage te leveren aan de mediation.

Ik zoek een professionele mediator in Den Bosch

Scheiden en uit elkaar gaan in regio Den Bosch

Een scheiding is een ingrijpende levensgebeurtenis die vaak op alle betrokken een enorme impact heeft, zeker wanneer er kinderen in het spel zijn. Naast onzekerheid, boosheid en verdriet zijn er vaak veel vragen.​ Vragen aan elkaar, maar ook onduidelijkheid en onzekerheid over de toekomst.

Scheidingsbemiddeling helpt bij een goede afwikkeling van de echtscheiding en is een constructieve, respectvolle en relatief goedkope manier van uit elkaar gaan. Onze mediator in Den Bosch verliest daarbij de belangen van jullie beiden niet uit het oog en zorgt er met persoonlijke begeleiding en ondersteuning voor dat alles wordt besproken en aan bod komt. Bij mediation krijgen emoties de ruimte maar wordt voorkomen dat ze de overhand krijgen. Op deze manier is het mogelijk om samen in goed overleg afspraken te maken en zaken te regelen.

Alles rondom jullie scheiding goed geregeld

Als mediator in de regio Den Bosch weten wij hoe belangrijk het is dat alle financiële en praktische zaken goed worden geregeld. Wanneer er kinderen zijn, staat hun belang voorop en is het belangrijk goede afspraken te maken over de zorg en omgang.

Onderwerpen die aan bod komen in de mediation zijn onder andere: opstellen en bespreken echtscheidingsconvenant, verdeling zorgtaken over de kinderen in een ouderschapsplan, alimentatie, verdeling van de inboedel, koopwoning, pensioenen en eigen bedrijf. Alles komt aan bod. Een geruststellende gedachte in een moeilijke periode.

gesprekken thuis of op locatie, bemiddeling in de avond, mediation wanneer je het zelf wil

Gesprekken ook in de avond

MUTO Mediation, kinderen scheiden mee, kinderen bij uit elkaar gaan, kinderen een stem geven, ouderschapsplan, stiefplan, samengesteld gezin

Kinderen een stem geven

ex-partners, uit elkaar gaan en scheiden, ouders blijven ouders, samen verder, kinderen in een scheiding, communicatie verbeteren

Communicatie blijvend verbeteren

Werkwijze van onze mediator

Omdat wij vertrouwen en een klik een belangrijke basis vinden voor een geslaagde mediation, starten wij altijd met een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. In dit gesprek worden jullie vragen over mediation beantwoord en wordt door onze mediator uitgelegd wat jullie van een mediation kunnen verwachten. Afhankelijk van jullie voorkeur vinden gesprekken online of fysiek aan tafel plaats. Bij jullie thuis, bij ons op kantoor of bij een externe locatie in (de buurt van) Den Bosch.

Als mediator zijn wij dagelijks bezig met (het herstellen van) de verbinding tussen mensen en ondersteunen wij mensen en organisaties in Den Bosch en omstreken om effectief om te gaan met conflicten. MUTO Mediation begeleidt op een betrokken, professionele en persoonlijke manier van A tot Z bij jullie scheiding, familieconflict, of burenruzie. Door een stuk van de zorgen weg te nemen, ontstaat er meer rust en vertrouwen. Om zo een omgeving te creëren waarin jullie samen afspraken kunnen maken over de toekomst. Afspraken die niet voortkomen uit onvrede, onzekerheid en wie er 'gelijk' heeft, maar die gebouwd zijn op vertrouwen en begrip.

Iedereen heeft te maken met meningsverschillen, ruzies en conflicten. Over onbenullige kleinigheden, over principes, over werkverdeling, over financiën. Over alles waar je een mening over hebt, kan iemand anders een andere mening hebben. Meningsverschillen zijn dus een normaal verschijnsel. Hoe je met deze verschillen omgaat verschilt nogal en soms veranderen meningsverschillen ineens in een ruzie of conflict.

Mediation Den-Bosch - Anke Coopmans

Met mediation los je samen met de andere partij het conflict op met hulp van

een onafhankelijke mediator. 

Om er samen weer uit te komen en met vertrouwen naar de toekomst te kunnen kijken.

Benieuwd wat MUTO Mediation in Den Bosch voor jou kan betekenen in Den Bosch en omgeving?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende en gratis kennismaking.

 

Meer weten over mediation?

Gratis en vrijblijvend kennismaken

ERVARINGEN VAN ANDEREN:

bottom of page