top of page

kosten

De kosten van mediation bestaan voornamelijk uit het honorarium van de mediator. Deze kosten omvatten de uren die worden besteed aan de gesprekken, het lezen van documentatie en het opstellen van overeenkomsten.

 

Een vergoeding voor reiskosten wordt alleen in rekening gebracht bij een reisafstand van meer dan 30 kilometer. 

Uiteraard bespreken we tijdens de kennismaking welke inschatting van de kosten kan worden gemaakt. Ieder conflict is immers anders en afhankelijk van de persoonlijke situatie (kinderen, eigen woning, eigen bedrijf, alimentatie). 

In alle gevallen geldt dat ook gekeken wordt hoe de kosten verdeeld kunnen worden. Vaak delen partijen dit 50-50.

Het grootste verschil tussen een advocaat en een mediator zit in de vertegenwoordiging. Een advocaat vertegenwoordigt alleen de belangen van de cliënt, een mediator naar voortgang en een oplossing voor beiden. Daarbij werken partijen samen met één mediator en is de tijd die een mediation in beslag neemt meestal korter dan een rechtszaak of arbitrage.

Mediation moet in beginsel voor iedereen toegankelijk zijn. Een uitgangspunt dat wij bij MUTO Mediation belangrijk vinden. Indien je financiële situatie dit niet toelaat, neem dan toch contact met ons op. Soms worden door een rechtsbijstandverzekering de (gedeeltelijke) kosten vergoed of kom je in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Wij helpen je hier graag bij. Alvast meer lezen? Kijk dan eens op deze website over financiële rechtsbijstand en bijbehorende inkomensnormen.

 

bottom of page