top of page
Mediation Nijmegen - MUTO Mediation Anke Coopmans scheiden uit lekaar gaan bemiddeling geschillen conflicten ruzie

mediation in nijmegen

Voordat je iets kan oplossen is het goed je te realiseren dat conflicten en discussies menselijk zijn. De hele dag door verschillen we van mening, botsen we, discussiëren we, overtuigen we en voelen we onvrede of onveiligheid.

Vaak gaat het om kleinigheden, maar wanneer ze ons raken en blijven bezighouden, kan het je veel energie kosten en je het gevoel geven dat je de grip en controle bent verloren. 

Mediation heeft het doel de communicatie te herstellen waarbij het vaak om een specifiek conflict gaat en is een enorm goed middel om samen tot een oplossing te komen.

 

Veelvoorkomende onderwerpen van een conflict kunnen zijn:

Wanneer je op zoek bent naar een mediator in Nijmegen, is het allereerst prettig dat je een

goed gevoel hebt bij de mediator. Daarnaast is het belangrijk dat je te maken hebt met een kwalitatief goede mediator die bij de MfN of ADR in het register is opgenomen. Een goede mediator is neutraal en heeft oog voor de belangen van beide partijen. 

Ik zoek een professionele mediator in Nijmegen

Scheiden en uit elkaar gaan

Een scheiding heeft een grote impact op alle betrokkenen, zeker wanneer jullie kinderen hebben. Naast onzekerheid, boosheid en verdriet zijn er vaak veel vragen.​ Vragen aan elkaar, maar ook onduidelijkheid en onzekerheid over de toekomst.

Mediation helpt bij een goede afwikkeling van de echtscheiding en is een respectvolle, constructieve en relatief goedkope manier van uit elkaar gaan. Ook wanneer je niet getrouwd bent, maar samenwoont, is mediation aan te bevelen. Onze mediator in Nijmegen heeft daarbij steeds oog voor de belangen van jullie beiden en zorgt met persoonlijke begeleiding en ondersteuning ervoor dat alles wordt besproken en aan bod komt. Bij mediation krijgen emoties de ruimte maar wordt voorkomen dat ze de overhand krijgen. Zo blijft het mogelijk om in goed overleg afspraken te maken en zaken samen te regelen.

Alles rondom jullie scheiding goed geregeld

Als mediator in de regio Nijmegen weten wij hoe belangrijk het is dat alle financiële en praktische zaken goed worden geregeld. Wanneer er kinderen zijn, staat hun belang voorop en is het belangrijk goede afspraken te maken over de zorg en omgang.

Onderwerpen die in de mediation aan bod komen zijn onder andere: verdeling zorgtaken over de kinderen in een ouderschapsplan, opstellen en bespreken echtscheidingsconvenant, alimentatie, pensioenen, koopwoning, eigen bedrijf, en verdeling van de inboedel.

mediation, gesprekken thuis of op locatie, keukentafel, conflictbemiddeling, scheiden

Gesprekken thuis of in de buurt

ontmoeten, kennismaking, gratis, vrijblijvend, mediator

Gratis en vrijblijvend kennismaken

persoonlijk, oplossingsgericht, betrouwbaar, eerlijk, mediator, MUTO mediation

Persoonlijk en oplossingsgericht

Werkwijze van onze mediator

Wij zijn actief in de regio Nijmegen en omliggende kernen. Gesprekken vinden online of fysiek aan tafel plaats, bij u thuis, bij ons op kantoor of bij een externe locatie in (de buurt van) Nijmegen.

 

Vertrouwen is een belangrijke basis voor een geslaagde mediation. Wij starten dan ook altijd met een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. In dit gesprek worden jullie vragen over de mediation beantwoord en wordt door onze mediator uitgelegd wat jullie van een mediation kunnen verwachten.

Op een betrokken, deskundige en persoonlijke manier helpt MUTO Mediation van A tot Z bij jullie scheiding, familieconflict, of burenruzie.

Als mediator zijn wij dagelijks bezig met (het herstellen van) de verbinding tussen mensen en begeleiden wij mensen en organisaties in Nijmegen en omstreken om effectief om te gaan met conflicten. Om zo een omgeving te creëren waarin jullie samen afspraken kunnen maken over de toekomst. Afspraken die niet voortkomen uit onvrede, onzekerheid en wie er 'gelijk' heeft, maar die gebouwd zijn op vertrouwen en begrip.

Iedereen heeft te maken met meningsverschillen, ruzies en conflicten. Over onbenullige kleinigheden, over principes, over werkverdeling, over financiën. Over alles waar je een mening over hebt, kan iemand anders een andere mening hebben. Meningsverschillen zijn dus een normaal verschijnsel. Hoe je met deze verschillen omgaat verschilt nogal en soms veranderen meningsverschillen ineens in een ruzie of conflict.

Mediation Nijmegen - Anke Coopmans - MUTO Mediation, geschillen, scheiden, conflict, uit elkaar gaan

Met mediation los je samen met de andere partij het conflict op met hulp van

een onafhankelijk iemand, de mediator.

In tegenstelling tot een rechter of advocaat neemt een mediator geen standpunt in. Je bijdrage is vrijwillig en je neemt zelf beslissingen en bedenkt zelf oplossingen.

Benieuwd wat MUTO Mediation in Nijmegen voor jou kan betekenen in

Nijmegen en omgeving?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende en gratis kennismaking.

 

Meer weten over mediation?

Gratis en vrijblijvend kennismaken

ERVARINGEN VAN ANDEREN:

bottom of page