top of page
Zoeken
  • MUTO Mediation - Anke

De zomervakantie overleefd?


Even een paar weken terug: de zomervakantie staat voor de deur, de kinderen hebben hun laatste weken school. Als het warmer wordt en het buiten langer licht is, is het heerlijk in de avond buiten te zitten met een drankje en een boek of tijdschrift. Ik loop nog even naar de boekenhandel voor wat tijdschriften en pak steevast de LINDA. uit het schap. Thuis valt me het thema pas op: de vechtscheiding. Een opmerkelijk thema, of toch niet?In LINDA. aandacht voor de vechtscheiding. Toevallig in de zomer of toch niet?

De meeste mensen kijken er lange tijd naar uit. De zomervakantie. Maar het is niet voor iedereen een heerlijke zomer. Wist je dat het aantal scheidingen toeneemt na de zomervakantie?

De vraag is hoe dit kan. Bij zomervakantie denkt iedereen aan die verdiende langverwachte ontspanning waar we zo aan toe zijn, zwoele zomeravonden met een lekker glaasje wijn en smeulende kolen in de barbecue. Hoe we die zomer eens ‘lekker gaan genieten’. En eerlijk is eerlijk, genieten dat doen we. Maar na een jaar lang lunchpakketjes maken, kinderen van school naar de sportclub rijden en ’s avonds wasjes vouwen en je favoriete Netflix-serie kijken, komen sommige stellen er juist in de zomer tijdens het niets-doen-en-genieten achter dat ze elkaar nog maar vrij weinig te vertellen hebben. Daar gaat je 'samen' genieten.

Voeg daar nog wat slepende irritatie-puntjes aan toe toe en in korte tijd veranderen die eerste scheurtjes in diepe kloven. De langverwachte zomervakantie van genieten verandert in samen overleven. En als die kloven niet meer te herstellen zijn, dan vertelt LINDA. in deze editie vooral hoe het niet hoeft te gaan. 
67 weergaven

Comments


bottom of page